STEM ФЕСТ

Зарежда Събития

“Предизвикай себе си! Бъди изследовател, а не наблюдател!” беше мотото на проведения на 30 март 2022 г. традиционен  STEM ФЕСТ. Той  се превърна в празник на знанието и науката. Децата имаха възможност да покажат и то с практически примери и много креативност, всичко, което са научили в часовете по природни науки, информационни технологии и др.

В училището още с неговото създаването си през 2007 г. стартира STEM програма, насочена към приложение на теоретичните знания в практиката. Това е и една от причините за патрон на училището да бъде избран гениалният Леонардо да Винчи, който е бил инженер, математик и се е занимавал с медицина, с изкуство“.

Подходът за приложение на наученото дава на децата по-обхватен поглед върху света. След 2-годишно прекъсване, заради пандемията се възобновяват научните училищни фестивали. Те дават възможност на децата да  покажат, че не само са наизустили някакви факти, но и могат да намерят тяхното практично приложение.

СТЕМ_фестът се проведе на 4 тематични станции, обхващащи дисциплините химия, биология, екология, технологии и инженерни дисциплини. На всяка една от станциите възпитаниците на учебното заведение, разделени на групи, имаха възможност да научат интересни факти и да видят ефектни опити и експерименти, представени от учители и ученици от по-горните класове.

Той  се превърна в празник на знанието и науката. Децата имаха възможност да покажат и то с практически примери и много креативност, всичко, което са научили в часовете по природни науки, информационни технологии и др.

Повече за събитието можете да видите от репортажа на Медейна група “Добруджа” тук.

Organizer

ЧСУ “Леонардо да Винчи”

058/ 602 418

leonardodobrich@gmail.com

www.leonardo-dobrich.com

Venue

бул. Русия 2Е
гр. ДОБРИЧ (9300), ДОБРИЧ 9300 България

бул. Русия 2Е
гр. ДОБРИЧ (9300), ДОБРИЧ 9300 България